Repertoár

picture Marek Mach: O extrémizme a tolerancii | MOSTY KULTÚRY

Marek Mach: O extrémizme a tolerancii | MOSTY KULTÚRY

Turčianske kultúrne stredisko v Martine v spolupráci s Martinským klubom priaznivcov cestovania a Slovenským komorným divadlom Martin Vás srdečne pozývajú na prvý z cyklu troch večerov, ktoré sú prezentované pod názvom MOSTY KULTÚR.

Tie nadväzujú na úspešné cestovateľské večery a obsahovo ich dopĺňajú o nové aktuálne témy. Zavŕšením tejto aktivity bude tradične náš novembrový Festival Bez hraníc.
V úvodnom stretnutí pod názvom „O extrémizme a tolerancii" privítame medzi nami mladého aktivistu Mareka Macha.
Marek je zakladateľ iniciatív Mladí proti fašizmu, Mladí za klímu, Spoznaj svoj kraj a projektu Správy Mladí. Spoluautor najväčšej sociálnej siete pre LGBT+ komunitu na Slovensku Dúhy.sk. Laureát Forbes 30 pod 30, držiteľ Novinárskej ceny za roky 2018 a 2019, SDG ceny v kategórii Líder do 30 rokov a ceny TTSK za mimoriadny prínos.
„Diskusia o extrémizme a tolerancii bude zameraná na vývoj situácie v Slovenskej republike v posledných rokoch a spôsoby, ktorými ju môžeme ako jednotlivci zlepšiť. Súčasťou prezentácie sú tiež témy ako aktivizmus s dôrazom na praktické skúsenosti a rady, kognitívne skreslenia a dezinformácie."

Tešíme sa na Vás už 9. mája o 17.30 h v klube SKD Martin, kaviareň Brept.


Realizačný tím:

Osoby a obsadenie:

Premiéra inscenácie:

9. 5. 2023